Maj, mesec ljubezni

, Potovanja

Idealne lokacije za romantični oddih

Maj je mesec, ko vse ozeleni, zunaj postaja topleje in ptički že čivkajo. Prijetno je sedeti na klopi v senci krošenj starih dreves ob lenobni reki ali se sprehoditi po čudoviti morski obali, kjer diši po soli. Nekateri ljudje spoznajo ljubezen na potovanjih, nekateri pa ob odkrivanju novih krajev ustvarijo nove nepozabne spomine.

 

Obstaja veliko primernih lokacij, ki jih lahko obiščete s svojim partnerjem zaradi krajšega romantičnega oddiha ali zaradi posebnega razloga – da se tam poročite ali preživite medene tedne. V nadaljevanju članka vam bomo na kratko predstavili nekaj romantičnih destinacij.

 

”Skriti” dragulji, ki jih morate videti

Globalizaciji navkljub se širom Evrope še vedno skriva nekaj zanimivih destinacij, za katere morda še niste slišali. Ena izmed njih je Dinant, mesto na reki Meuse v belgijski provinci Namur. To zgodovinsko mesto ponuja mnogo neverjetnih cerkva, gradov, spomenikov, češnja na vrhu torte pa je zagotovo pravljična lokacija ob reki in okoliška pokrajina. Pravljično lokacijo pa ima tudi mestece Mont Saint-Michel v Normandiji. Njegova osupljiva lokacija in oblika je izvrsten primer srednjeveške arhitekture, mesto pa je znano tudi po restavracijah z okusnimi lokalnimi specialitetami. Celotno mestece je skoraj v celoti ločeno od celine in je praktično otok (še posebej v obdobju plime). V Španiji, natančneje v okolici Lizbone, se skriva slikovito mesto Sintra, ki lahko obiskovalcem ponudi marsikaj: čudovite palače, starodavne ruševine, gradove … Žal Sintra zaradi svoje neverjetno pestre ponudbe turistom ni več nepoznana (je najljubši dnevni izlet turistov v Lizboni), tako da je lahko na posameznih turističnih točkah gneča, verjamemo pa, da vam kljub temu ne bo žal, da ste obiskali to šarmantno mestece.

 

Romantične evropske prestolnice

Veliko ljudi smatra Pariz za najbolj romantično mesto. Čeprav je pomembno gospodarsko in kulturno središče, ima Pariz pestro zgodovinsko preteklost, ki sega že v galsko-rimske čase in še dlje. Pari lahko tam obiščejo vsem poznani Eifflov stolp, se sprehodijo po Elizejskih poljanah, obiščejo znameniti muzej Louvre ali poskusijo slavno francosko pecivo, sire ter uživajo v degustaciji francoskih vin. Ena izmed romantičnih prestolnic je tudi Praga, še posebej, če vaš partner obožuje zgodovino, saj ima mesto odlično ohranjen srednjeveški mestni center. Praga ponuja veliko svojevrstnih zgradb, na katerih se odražajo vplivi različnih kultur v bogati mestni zgodovini.

 

Sanjske lokacije za mladoporočence

Če izbirate destinacijo za medene tedne, je grški otok Santorini nedvomno eden najprimernejših lokacij. Ta čudoviti otok (v bistvu gre za skupino otokov) je pravzaprav vulkan. Na Santoriniju si pari lahko privoščijo lokalne kulinarične specialitete, kot je češnjev paradižnik, svež kozji sir in okusno lokalno vino. Santorini je poznan po kikladski arhitekturi (bele zgradbe z modrimi detajli), na otokih pa najdemo veliko rajskih plaž in slikovitih malih vasic. Če so vam všeč čudovite plaže, razmislite o obisku Dominikanske republike. Slednjo nekateri priporočajo kot sijajno lokacijo za poroko ali medene tedne. Prav tako pa velja v tem smislu omeniti tudi Bali, če vam je všeč raziskovanje novega ter spoznavanje drugačnih običajev in navad v čudovitem okolju.

Lahko vam pomagamo uresničiti želje vašega partnerja po popolnem romantičnem oddihu ali medenih tednih. Kliknite na www.tripsta.si in rezervirajte let še danes.

Dodaj odgovor