Last minute TOP poletne destinacije v primerjavi z najbolj obiskanimi poletnimi destinacijami.

, Potovanja

Hladni dnevi so končno za nami (tako vsaj upamo) in poletne dogodivščine čakajo na nas. Čez zimo smo pridno delali, da lahko sedaj maksimalno uživamo. Nekateri bi rekli, da je pametno rezervirati poletne počitnice mesece pred začetkom le teh. Za tiste, ki so bolj pustolovske narave in živijo iz dneva v dan pa imamo tri besede – last minut potovanje. Še vedno lahko uživate na svetovnih poletnih destinacijah, če ste le pripravjeni, da odpotujete ASAP (takoj).

Že pakirate? Super. Vse kar morate sedaj storiti je, da izberete destinacijo (ali obiščite kar vse, zakaj pa ne, poletje se je komaj pričelo) in rezervirate svoj let proti vročim poletnim nočem. Ne glede na to, če raje počivate na plaži ali počnete kaj bolj enegičnega, za vas imamo nekaj dobrih last minute top poletnih destinacij.

 

Kanarski otoki z najboljšo klimo na svetu

Kolikokrat ste že slišali, da imajo domačini na Kanarskih otokih odprt in prijazen karakter? Sploh ni čudno, ko pa imajo klimo s povprečno temperaturo 22 stopinj Celzija brez ekstremnih mrzlih ali vročih nihanj. Za vse športne navdušence je to odlična novica, kajne? Najbolj popularna destinacija je otok Tenerife, ki je hkrati tudi največji in najbolj poseljen med Kanarskimi otoki. Lanzarote je najbolj vzhoden otok in je vulkanskega izvora. 3,6 milijonov je letna številka obiskovalcev na Gran Canarii, kjer večina obiskovalcev obišče južni del otoka, saj je severni del hladnejši. Fuerteventuro je UNESCO razglasil za biosferni rezervat. S svojimi 3.000 sončnimi urami na leto je priznana kot pomembna evropska počitniška destinacija. Ostajajo še trije otoki, La PalmaLa Gomera in El Hierro. Kanarski otoki ponujajo različne aktivnosti za vse okuse in kar je najbolj pomembno – ni vam potrebno odšteti visoke vsote denarja za potovanje, saj je priljubljena last minute destinacija.

 

Orientalske države Bližnjega vzhoda z bleščečo zgodovino

Od starih, zgodovinskih in verskih krajev do najnovejših in hitro rastočih mest, Bližnji vzhod je eden izmed najbolj zanimivih in kulturno bogatih območij na Zemlji. Dobra novica je, da last minute ponudb za Bližnji vzhod ne zmanjka. Jahajte kamele skozi puščavo, glejte ukrivljenost Zemlje na eni izmed najvišjih stavb na svetu in se sprehodite po starodavnem templju, posvečenem Herkulu – vse to na enem kontinentu. Egipt je znan po svoji starodavni civilizaciji in nekaterih svetovno znanih znamenitosti, vključno s piramidami iz Gize, Veliki Sfingi in starodavnimi templji Luxorja, ki segajo tisoč let nazaj v preteklost. Majhen otok Ciper z veliko in pestro zgodovino vabi tudi potnike, ki jih zanima več kot pesek in sonce, saj ima veliko arheoloških najdišč. Glamurozna destinacija, ki povezuje Azijo in Evropo, je Turčija. Živahna kultura, tradicionalna hrana in bogata zgodovina, ki vas ne bo razočarala. Preveč denarja? Ni problema. Lahko se odpravite na noro nakupovanje v Dubaj in se pretvarjate, da igrate v filmu »Seks v mestu«  drugi del.

Naj vas opomnimo, da se živi samo enkrat, zato raziskujte, potujte, uživajte in se smejte kolikor lahko. Ne zapravlajte časa, poletje ne bo trajalo v nedogled, zato rezervirajte letalsko karto zdaj! www.tripsta.si

Dodaj odgovor