Čas za odklop – najboljši svetovni poletni festivali, vredni obiska.

, Potovanja

Festivali so odličen način za doživetje destinacij na edinstven in drugačen način.

So živi,  plesni muzeji kulture in tradicije gostiteljske države. S številnimi poletnimi festivali po vsem svetu smo prepričani,  da boste našli nekaj za svoj okus. Ne glede na to, ali iščete kulturno doživetje, glamur filmskih festivalov ali svobodo festivalske glasbe – vedno obstaja delček sveta, ki ga lahko raziščete.

Opozorilo! Čeprav ste že rezervirali svojo najljubšo namestitev ob morju, vam bodo naslednje vrstice dale željo po potepanju in podaljšanju vašega potovanja.

 

Kam gremo? Na Tomorrowland!

Tomorrowland je nedvomno največji in najpomembnejši festival plesne glasbe na svetu. House, EDM, techno, drum&bass, hardstyle in vse ostale zvrsti elektronske glasbe predstavljajo največje superzvezde. Čisto vsaka podrobnost na festivalu zagotavlja, da potovanje v Tomorrowland pušča dolgoleten vtis. Zaradi takšne popularnosti, so vstopnice vedno razprodane v nekaj minutah. Da si boste zapomnili leto 2017, bo festival trajal dva vikenda, od 21.-23. in 28.-30. julija. Tomorrowland se bo odvijal v Boom (Belgiji).

 

Zdi se, kot da sonce nikoli ne zaide!

Pravzaprav so na severu Švedske dnevi, ko sonce sploh ne zaide (na jugu pa zgolj za uro ali dve). To kliče po praznovanju! Prijatelji in družine se zberejo na eni izmed najbolj tipičnih tradicij: Poletni solsticij. Švedi so precej ritmično nadarjeni naravi. Kresna noč poteka vedno ob petkih, med 19. in 25. junijem in je skoraj tako pomembno praznovanje kot Božič. Uspešna poletna »never-ending« formula vključuje cvetje v laseh, ples ob drogu in petje pesmi ob pitju nesladkane, aromatizirane pijače. Odlično doživetje je zagotovljeno, če niste »party animal«. Svetujemo vam, da se odpravite na podeželje, blizu Lulea in naredite tako, kot to delajo domačini.

 

Barve in ritmi v Marakešu

Če ne želite biti zdolgočaseni, je to vsekakor nekaj za vas. Živahne in energične ulice Marakeša v Maroku postanejo še bolj barvite med letnim festivalom popularne umetnosti Marakeš. Prične se 1. Julija in traja do konca meseca. Večdnevni festival vključuje umetnike, plesalce, pevce, gledališke skupine, vedeževalce in krotilce kač iz vsega Maroka, Evrope, Azije in drugod. Festivalske predstave potekajo na večih lokacijah po mestu. Večina večjih dogodkov poteka okrog El Badi Palace v Palace Djemaa el Fina. Pripravite svoje čute na klofuto. Užurbane znamenitosti in zvoki vas bodo zaslepljali, sramotili in očarali.

 

Skrita vrtna zabava

Curious Arts Festival se bo odvijal v Hampshireju (Anglija) med 20. in 23. julijem. Manjkalo ne bo žive glasbe, branja knjig in filmske projekcije. Je sploh potrebno dodati še kaj? Doživite lahko nočne baltske sprehode, polžje dirke, se udeležite poezijskih delavnic, »pop up fine dining-a«, poslušate lahko celo opero. Sliši se kot popoln vikend pobeg.

Se strinjate, da festival ne izključuje obmorskih počitnic? Torej, izberite enega, obiščite tripsta.si za najboljšo ponudbo letalskih vozovnic in začinite svoje poletne dni.

 

O TRIPSTA.SI

Leta 2005 sta dva nadobudna podjetnika v Atenah v Grčiji ustanovila startup podjetje, ki sta ga prvotno poimenovala Travelplanet24. Danes je spletna potovalna agencija tripsta eno največjih in najbolj priznanih vodilnih podjetij v industriji. Našim zaupanja vrednim blagovnim znamkam (trusted brands): tripsta, airtickets in travelplanet24 zaupa več kot milijon zvestih popotnikov, ki potujejo po 45 svetovnih trgih, na katerih trenutno delujemo. Marca 2015 smo se bistveno povečali z združitvijo z airtickets®. Podjetje tako širi svojo ponudbo storitev in geografsko pokritost.

Dodaj odgovor