Replika prvega para Havaianas bo del razstave v New Yorku

, Moda

Replika prvega para Havaianas bo del razstave z naslovom »Ali je moda moderna?« v Muzeju sodobne umetnosti v New Yorku.

Replika prvega para Havaianas japonk bo del oblačila zraven oblek, modnih dodatkov in čevljev, ki so vplivali na modo v 20. In 21. stoletju. Havaianas bo del razstave »Ali je moda moderna?«, ki bo potekala v znanem muzeju sodobne umetnosti v New Yorku. Pričakovana otvoritev je 1. oktobra.

Na razstavi je razstavljenih 11 predmetov, ki so v zadnjih sto letih močno vplivali na svetovno modo. Med znamenitimi predmeti številnih znanih blagovnih znamk z vsega sveta, bo svoje mesto našel tudi par replike japonk iz leta 1962.

»Biti vključen med toliko svetovno znanimi modnimi legendami z našim preprostim in izvirnim Havaianas tradicionalnim modelom, ni samo čast za našo znamko ampak tudi za brazilski dizajn in modo. Z veseljem smo postali del te razstave« je izjavila Carla Schmitzberger, globalna direktorica Havaianas.

Na razstavi bo predstavljena replika prvega izdelanega para Havaianas japonk. Vsak od razstavljenih predmetov predstavlja utelešenje tega, kar se je zgodilo v zadnjih 100 letih. Razstave bodo predstavljene s fotografijami in video projekcijami, ki spremljajo zgodovinski razvoj in izvor vsakega razstavljenega artikla.

Razstava z naslovom »Ali je moda moderna?« je prva razstava MOM, posvečena modi od leta 1944, ko je kustus Bernard Rudofsky predstavil razstavo »Ali je oblačilo moderno?«. Sedanja razstava bo zasedla celotno šesto nadstropje MOM-a, spremljali jo bodo ilustrirani katalogi, specializirana spletna stran in vrsta javnih ter izobraževalnih programov.

Dodaj odgovor